A hemangiosarcoma a kutyáknál egy igen gyakori, és rendkívül rosszindulatú daganat típus. Bármilyen korú és fajtájú kutyánál előfordulhat.

Hemangiosarcoma a kutyáknál

A hemingosarcoma (a vérerek daganata) a kutyáknál egy igen gyakori, rendkívül rosszindulatú daganat típus és az áttétek gyakran megjelennek már a kezdeti szakaszban.

A hemingosarcoma főként az erekkel bőven ellátott területeken fordul elő, de igazából a szervezetben bárhol megjelenhet, a test felszínén és belsejében egyaránt. A vért, illetve a vérereket támadja és ezeken keresztül a létfontosságú szerveket, a lépet, a májat, a szívet, előfordulhat a csontban, a vesékben, a húgyhólyagban, de a szarkóma bizonyos fajtáji megjelenhetnek a bőr felszínén, illetve alatta is.

Mivel ez a tumor a vérsejteken nő, gyakran maguk a daganatok tele vannak vérrel, majd a kialakult vérveszteség miatt a tumor kiszakad, ami belső vérzést okoz.

Bármilyen korú és fajtájú kutyánál előfordulhat, de talán jellemzőbb az idősebb kanokra, különösen a boxer, a szetter, a juhász és a retriver fajtákra.

 

A hemangiosarcoma tünetei kutyáknál

Szerencsés esetben tapintással diagnosztizálható, de sajnos sok esetben ennek a rák típusnak nincsenek jól látható tünetei, a kutyus úgy játszik, eszik, alszik, mint rendesen és csak akkor jelennek meg, mikor a daganat már nagyon nagy, és áttét is képződött.

A tünetek nagymértékben függnek a tumor elhelyezkedésétől. Lehet általános gyengeség, levertség, étvágytalanság, hányás, hirtelen fogyás, orrvérzés, ájulás, vérszegénység, sápadt nyálkahártyák, szívritmuszavar, hasi puffadás, a bőrön megjelenő sötét, vöröses dudor, illetve a bőr felszíne alatt elhelyezkedő kemény, de szabadon mozgó duzzanat.


A hemangiosarcoma kezelése kutyáknál

A hemangiosarcoma kezelése általában a tumor műtéti eltávolítása, majd kemoterápia. A műtétre rendszerint csak a felszíni, felszín közeli, illetve belső szervek esetén a nem nagyon mélyen elhelyezkedő tumorok esetén van mód, amennyiben a daganat megfelelően azonosítható.

Általában nem csak magát a daganatot, hanem a körülötte elhelyezkedő, még egészséges szövetek egy részét is eltávolítják a sikeres beavatkozás érdekében. Mivel ez a daganattípus jellegéből fakadóan könnyen, gyorsan, és alattomosan terjed a szervezetben, a műtétet rendszerint kemoterápia követi.

Azonban a korai felismerés, a modern kezelések, a megfelelő daganatos étrend és ezek mellé immunmoduláló terápia használata ( K-9 Immunity és K9 Transfer Factor) jelentősen növelheti a kedvező eredmény esélyét.

A hemangiosarcoma alapvetően az immunrendszer helytelen működése következtében kifejlődő betegség!

Hemangiosarcoma a kutyáknálHemangiosarcoma akkor fejlődik, mikor az immunrendszer nem azonosítja az abnormális sejteket, mint betolakodók, azok elkezdenek véletlenszerűen létrehozni gyenge falú érhálózatot, melyek növekszenek, daganattá fejlődnek, majd kirepednek, és belső vérzést okoznak.

A tradicionális ázsiai gyógyászat, és az utóbbi években a modern orvoslás is alkalmaz speciális, természetes vegyületeket a rákgyógyításban, melyek feladata, hogy megpróbálják kijavítani az immunrendszer helytelen működését.

Az immunmoduláló összetevők aktivitásra késztetik az immunrendszert, hogy a degenerált sejteket felismerje, és megfelelő immunválaszt adjon. A felismerés hatására a szervezet „újra megtanulja”, hogyan reagáljon az abnormálisan fejlődő sejtekre, elpusztítja azokat, és egészséges hegszövetet hagy a helyükön. Ezt nevezzük immunmoduláló terápiának. 

A műtét és a kemoterápia elengedhetetlenek, hogy eltávolítsuk a szervezetből a már kifejlődött tumort, azonban elsősorban a szervezet saját ereje szükséges, hogy a kutya legyőzze a betegséget.

Kulcsfontosságú tehát, hogy az állatorvosi kezelések mellett nagy hangsúlyt fektessünk az immunrendszer erősítésére!


Az immunrendszer erősítése létfontosságú daganatos (Lymphoma, Osteosarcoma, Mastocytoma, Hemangiosarcoma, stb.), illetve bármilyen egyéb, immun-rendellenességből eredő megbetegedéssel szemben is! Míg a szervezet önállóan nem reagál az adott betegségre, addig nem beszélhetünk igazi gyógyulásról, csak tüneti kezelésről.


Sok állatorvos azt mondja, jogosan, hogy csak meghosszabbítani lehet a kutyus életét, de a daganat még ott van. Ha a daganat jelentős része eltávolítható és a máj nem érintett, a hemangiosarcomás kutyák rendszerint jól reagálnak a hagyományos kezelések és valamilyen immun-támogató terápia kombinációjára, mint a K-9 Immunity™ és a K9 Transfer Factor™.


A megfelelő étrend létfontosságú

A rák az egyik leggyakoribb halál a kutyáknál. Számos szakértő úgy gondolja, hogy ennek legfőbb oka a helytelen étrend. Általában olyan tápokat, ételeket adunk kedvenceinknek, melyek alapja a gabona, holott a kutyák a természetben nem legelésznek a búzaföldeken. A kutyákban nem alakult ki enzim a gabona megemésztésére, hasznosítására. Ők alapvetően húsevők! Mikor egy húsevő állat gabona alapú étrenden él, a szervezete nem kapja meg (vagy nem tudja feldolgozni és hasznosítani) a számára megfelelő tápanyagokat, nagy eséllyel immun-rendellenességek léphetnek fel, beleértve a rákot is.

Ha valóban a helytelen táplálék az egyik legfőbb kiváltó oka a rákos megbetegedéseknek, akkor nyilvánvaló, hogy a helyes étrend elengedhetetlen a daganatos kutyák számára. Valójában a megfelelő étrend az egyik legfontosabb tényezője a sikeres daganatos kezelésnek! Hogy a kutyánknak valóban megadjunk mindent a daganat elleni harchoz, a megfelelő tápanyagokat kell biztosítanunk számukra. Azért, mert egy kutyatáp drága, vagy sokan ajánlják, vagy trendi neve van, még nem biztos, hogy az a legjobb a daganatos kutyának. További információért olvassa el a DAGANATOS KUTYA ETETÉSE című cikkünket.


K-9 Immunity™

Kutyáknak készült, immunmoduláló hatású táplálékkiegészítő készítmény, 6 különböző gyógygomba természetes erejével


K-9 Immunity™ - Kutya daganat, kutya betegségek kezelése gyógygombávalK-9 Immunity -t a daganatos megbetegedésben szenvedő vakvezető munka-kutyák számára fejlesztették ki, azonban ma már elérhető minden kutya számára. Több mint 10.000 daganatos megbetegedésben szenvedő kutyánál alkalmazták már kiemelkedő sikerrel!

A K-9 Immunity™ immunmoduláló hatású összetevőket, úgynevezett heteropoliszacharidokat tartalmaz, beleértve a PSK-t, PSP-t, és Lentinant, melyek a három leggyakrabban alkalmazott rákellenes vegyület. Valamint tartalmaz még közel 200 más, szorosan kapcsolódó poliszacharidot, melyek segítik az immunrendszer helyes működését.

A K-9 Immunity™ 100%-ban az USDA (Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma) és az EU Certified Organic (Minősített Biotermék) által jóváhagyott összetevőkből, a GMP (Helyes Gyógyszergyártási Gyakorlat) szigorú előírásai és az FDA (Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága) ajánlása alapján készül. Teljesen természetes, nem toxikus, 100%-ban igazolt tisztaságú anyagokból az Aloha Medicinals Inc. által gyártott, naponta adható készítmény.