A zöldkagyló kivonat, ízületvédő, gyulladáscsökkentő hatása mellett segít megőrizni a szív egészségét, a bőr rugalmasságát,és jelentős antioxidáns forrás is.

A zöldkagyló kivonat hatásai kutyáknál

A zöldkagyló kivonat porcerősítő, ízületvédő és gyulladáscsökkentő hatása mellett segít megőrizni többek között a szív egészségét, a bőr rugalmasságát, illetve jelentős antioxidáns forrás is.


A zöldkagyló kivonat porcerősítő, ízületvédő hatása a kutyáknál

 • Az új-zélandi zöldkagyló, illetve az abból készült kivonat segíti a sérült, gyulladt ízületek regenerálódását.
 • Megtalálható benne az ízületek, porcok, csontok működéséhez szükséges alapvető építőanyagok.
 • Csökkenti, illetve segít megelőzni az ízületi fájdalmat.

A zöldkagyló kivonat porcerősítő és ízületvédő erejét a benne található nagy mennyiségű glükozaminoglikán (GAG) tartalom biztosítja. A zöldkagylóról általánosságban elmondható, hogy enyhíti és orvosolja a mozgás-szervi panaszokat és megbetegedéseket.


A zöldkagyló kivonat gyulladáscsökkentő hatása

A zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatásáért a magas koncentrációjú Omega 3 zsírsav tartalma a „felelős”.

A zöldkagyló Omega3 zsírsavai között megtalálható az eikozapentaénsav (EPA) is, melynek köszönhető a zöldkagyló kivonat ízületi gyulladás, reumás ízületi gyulladások elleni jótékony hatása.


A zöldkagyló szabadgyökök elleni hatása

Természetes élettani folyamat, hogy a szervezetben szabad gyökök keletkeznek. Sejtjeink egy része azért termel szabad gyököket, hogy azok védelmet nyújtsanak a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen.

A megfelelően működő szervezet képes semlegesíteni is a saját maga által termelt szabadgyököket.

Amennyiben a kelleténél több szabadgyök szabadul fel a szervezetünkben, illetve nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, ez az egyensúly felborul.

A szabadgyökök már nem csak a kórokozókkal szemben lépnek fel, hanem szervezetünk ép sejtjeit is fenyegetik, károsan befolyásolják működésüket, elősegítik az öregedési folyamatokat, valamint károsítják a DNS-t, a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat.

A zöldkagyló antioxidáns tartalma segít a szervezetnek semlegesíteni a kóros sejtelváltozásokat és a szabadgyököket.


A zöldkagyló kivonat általános öregedés elleni, immunerősítő hatása

 • Öregedés ellen

A zöldkagyló kevésbé ismert előnyei közé tartozik, hogy erősíti a csontokat, fogakat, javítja az idegsejtek működését, valamint a bőr, haj és a köröm egészségéért is felel.

 • Immunerősítés

A zöldkagyló fogyasztása javíthatja a szervezet baktériumok és vírusok elleni védekező képességét, fokozza az antitestek termelődését, illetve gyorsítja a sebgyógyulást. Továbbá erősíti az érfalakat és javítja a vérkeringést is.


K9 FullFlex™

Porckopás gátló anyagokban, glükozaminoglikánban(GAG) és kondroitin-szulfátban gazdag táplálékkiegészítő.


A K9 FullFlex™ a benne található immunerősítő gyógygombákon (K-9 Immunity™), és „intelligens” molekulákon (K9 Transfer Factor™) kívül, nagy mennyiségű és jó minőségű, kifejezetten az artikulációk (a kötőszövetek, a porcok és ízületek) regenerálására és egészségesen tartására szolgáló, természetes anyagokat tartalmaz.


Alkalmazási területek

 • K9 FullFlex - kutyáknak készült zöldkagyló kivonatot tartalmazó porcerősítő, ízületvédőA nagytestű, gyorsan növő kutyafajtáknál kölyökkortól a csontok, porcok, inak táplálására, védelmére, az általános mozgás-képesség javítására.
 • Verseny-, és munkakutyáknál az ízületekre és kötőszövetekre ható fokozott fizikai igénybevétel hatásainak enyhítésére.
 • Tenyésztőknek, a fajtajegyeket leginkább magukon viselő egyedek csontrendszerének (tartásának) egészséges fejlődéséért.
 • Idősödő kutyáknál a kötőszövetek rugalmasságának és erejének megőrzésére, a természetes kopások késleltetésére, a kutyák mozgékonyságának megőrzésére.
 • A kötőszövetek (csont, porc, ízület, stb.) sérülése, gyulladása, valamint a különböző ortopéd sebészeti beavatkozások kiegészítő kezelésére, a regenerációs időszak lerövidítésére és a fájdalom csökkentésére.
 • A nem megfelelő tartási, illetve táplálási mód, a korosodás következtében kialakult, vagy a fajtára jellemző betegségek (arthritis, osteoarthritis, különböző típusú diszpláziák, stb.) megelőzésére, kezelésére, tüneteik enyhítésére.

 

A K9 FullFlex főbb összetevői (3565 mg-os rágótabletta)

K-9 Immunity
100 mg
Egy olyan gyógygomba koncentrátumokat tartalmazó immunerősítő összetevő, mely általános immunerősítő hatásai mellett gyorsítja az újjáépítési folyamatot, és védelemmel látja el a szervezetet az elhasználódás okozta porckopások megelőzése érdekében.

K9 Transfer Factor
25 mg
A kolosztrumban termelődő kicsiny molekulák. Feladatuk a sejtek közti információszállítás, az immunrendszer aktivizálása, és emlékeztetése a már legyőzött mikroorganizmusokra.

Hidrolizált tojáshéj hártyából nyert fehérje (HSM)
100 mg
Ha valamelyik, akkor ez az egyik a K9 FullFlex™ legfontosabb hatóanyagai közül. A tojáshéj belső falán található vékony gumiszerű hártyából hidrolízissel állítják elő a jobb biológiai hozzáférhetőség érdekében. Ez a fehérje oldat a különleges tulajdonságai révén a termék egyik legfontosabb – az egészséges ízületekért felelős – alapanyaga. Többek közt a magas (ostyánként 100 mg) HSM tartalom emeli ki a K9 FullFlex™-et a hasonló termékek közül.

Új-zélandi tarajos zöldkagyló kivonat
185 mg
Legfőbb hatóanyaga a glükozaminoglikánok (GAG), melyek a különböző kötőszövetek (szalagok, inak, porcok, ízületi folyadék) képződéséhez szükségesek. Beépülnek az ízületi porc állományába, javítják a sejtek vízfelvevő képességét, ezáltal növelik a kötőszövetek rugalmasságát, szilárdságát, és mérsékli az ízületi porcok kopását, elöregedését. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem képes előállítani, elengedhetetlen annak rendszeres pótlása.
Valamint tartalmaz még Omega-zsírsavakat, melyek hatékony segítséget nyújtanak az idült gyulladásos folyamatok enyhítésében.

Szuperoxid-dizmutáz (SOD)
400 mg
Antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a sejtek védelmét és támogatja az immunrendszert. Lassítja a sejtek öregedését, részt vesz a szervezet kötőszöveti rostjainak védelmében, a bőr ráncosodásának gátlásában, víztartalmának megőrzésében. A kor előrehaladtával termelődése csökken, pótlásának megoldása javasolt.

Hialuron sav,
Glükózamin-szulfát,
Kondroitin-szulfát

10 mg
250 mg
200 mg

Magas viszkozitású, alacsony összenyomhatóságú poliszacharidok, a kötőszövet létfontosságú szerkezeti összetevői. A porcok közti porcfolyadékban, a „lengéscsillapító” szerepét látják el, illetve a csontfelszínek kenését biztosítják.

Dikalcium-foszfát
900 mg

A csontszerkezet egyik fő összetevője. Ennek segítségével képes a szervezet a kopott, sérült porc regenerálására, illetve ez adja a csontok erősségét.

Boswellia serrata kivonat
70 mg

Egy természetes, NSAID (nem szteroid típusú gyulladáscsökkentő) fájdalomcsökkentő elegy. A morfiummal azonos receptorokra hat, ezáltal azonnali, hosszan tartó, és erős fájdalomcsillapító. És teljesen biztonságos!